Volendam

Volendam is een prachtig dorp in de gemeente Edam-Volendam. Deze gemeente ligt in Noord-Holland. Volendam is een dorp met zo’n 22.000 inwoners. Het dorp staat vooral bekend om zijn aparte stijl van kleding en de viskraampjes. Ook staat Volendam bekend om zijn gastvrijheid en de gezelligheid. Er wordt vaak ook gezegd dat mensen uit Volendam elkaar allemaal kennen. Jaarlijks komen er ook veel toeristen naar Volendam, om de cultuur van Volendam mee te maken. Er zijn veel bezienswaardigheden, dus je hebt altijd wel wat te doen. Voorbeelden van deze bezienswaardigheden zijn: musea, de dijk, de haven en een schilderijencollectie. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere dingen te doen en te zien. Het is nooit stil in Volendam.

Religie

Het grootste deel van de bevolking is katholiek. Je merkt dit ook in de muziekstijl van Volendam. Er zijn veel volksliederen te beluisteren in Volendam.

Sport

Volendam staat ook bekend om zijn voetbalclub. FC Volendam komt uit op het een na hoogste niveau van Nederland. De clubkleuren zijn oranje en zwart. De club is in 1977 opgericht en bestaat dus al een tijdje. Bekende oud voetballers van FC Volendam zijn: Jack Tuijp, Melvin Platje, Wim Jonk en Kees Kwakman. De club heeft nog nooit een prijs op het hoogste niveau behaald, wel heeft de club 2 keer in de bekerfinale gestaan maar in beide finales werd er verloren.

Muziek

Er komen ook meerdere zangers uit Volendam, zangers als Jan Smit en Nick & Simon komen bijvoorbeeld uit Volendam. Er wordt dan vooral in het Nederlands gezongen, dat voelt vertrouwd. Jan Smit heeft meerdere hits gemaakt, voorbeelden hiervan zijn: stilte in de storm, Laura, Cupido en als de morgen is gekomen. Deze nummers hebben bijvoorbeeld op nummer 1 gestaan in de Nederlandse top 40. Jan Smit is tevens ook een bestuurslid bij de voetbalclub FC Volendam.

Voor een ervaring met iemand uit Volendam, klik hier.

3 weeks ago