Het cafe heeft vloerisolatie

Vloerisolatie is dé isolatie maatregel die voor warme voeten zorgt. De oorzaak van een koude vloer in de woonkamer is namelijk 9 van de 10 keer onvoldoende isolatie. Omdat zich vaak een koude en vochtige ruimte onder de vloer zit, genaamd de kruipruimte is de vloer van de woonkamer nauwelijks warmer wordt van de kachel hoger zetten bedenken we als woningeigenaar andere oplossingen zoals; vloerverwarming, vloerbedekking, een groot kleed of een paar dikke sokken.

Uiteraard verhelpt dit deels het probleem tegen de koude voeten maar de echte oorzaak wordt hierdoor niet aangepakt. De koude lucht vanuit de kruipruimte komt door middel van de ventilatieroosters naar binnen deze ventilatieroosters zijn noodzakelijk en mogen nooit en ten nimmer afgesloten worden. De ventilatieroosters zorgen er namelijk voor dat er frisse lucht in de ruimte komt. Hierdoor kan het aanwezige vocht minder snel zorgen voor schimmels en andere ongezonde aspecten.

Vloerisolatie is een isolatie maatregel die ervoor zorgt de oorzaak van koude voeten wordt aangepakt. De isolatie zorgt er namelijk voor dat de koude lucht en het aanwezige vocht de woning niet meer intrekt. Dit heeft niet alleen een positief effect op de temperatuur van de vloer maar ook voor uw energierekening. Isolatie zorgt er namelijk voor dat de gestookte warmte vanuit de woning niet meer naar buiten kan ontsnappen. U zult dus minder hard te hoeven stoken om de ruimte warm te houden en dit scheelt energieverbruik.

Vloerisolatie kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, de verschillen liggen aan de keuze van het product. Om u een tip mee te geven is het raadzaam het product te kiezen welke een hoge isolatiewaarde heeft en de beste oplossing is voor het huidige probleem.  Om tot de beste oplossing te komen kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde isolatie adviseur.

2 years ago